Cykelsnack avsnitt 10

Emil Lindgren och RF-SISU

I avsnitt 10 ska vi bland annat snacka lite om RF-SISU och det blir ett eftersnack från söndagens besök som vi gjorde hos ingen mindre än vår mountainbikestjärna Emil Lindgren.

RF-SISU

Under hösten 2021 började mina tankar sväva iväg, men det fanns en tydlig målbild och det var att vi (StrokeRide CK) behövde få till en ledarutbildning för våra ungdomsledare. Vi behöver inspireras och utvecklas, både ledarmässigt men framförallt tekniskt.

Tankarna polerades ett tag och bollades med övriga i styrelsen. Efter ett snack med Anna Olofsson, vår idrottskonsulent på RF-SISU Västra Götaland, påbörjade hon och RF-SISU dialogen med Emil Lindgren och en dag bestämdes.

När dagen var bestämd tog jag över kontakten med Emil och han kom med förslag på upplägg utefter våra önskemål.

Lyssna på poddavsnitt #10, längre ner på sidan eller i din favoritpoddapp, så får du lyssna på lite av det som vi fick testa på hos honom och Allebike i Alingsås.

Emil Lindgren

Det finns en himla massa att skriva om Emil men här kommer lite kort information.

Emil gick på cykelgymnasiet i Skara. Han vann Liquigas cup för U23-cyklister 2005 och 2006. Sedan lämnade Emil U23-klassen och tog steget upp till elitklassen inför säsongen 2008.

Han deltog i de Olympiska sommarspelen 2008 i Peking och slutade på en 38:e plats. Emil har tävlat för proffsstallet Team Full-Dynamix RSM, där även Fredrik Kessiakoff tävlat.

Emil tog ett VM-silver 2014 vid VM i eliminator (sprint) i Lillehammer. 2014 var han rankad 9:a i världen!

2019 vann Emil Cykelvasan efter att ha slutat trea 2017 och 2018.

Läs mer om Emils resa i Red Bulls nyhet från 18 januari 2021.

Förutom att Emil är en sanslöst duktig cyklist så är han en riktigt grym pedagog och otroligt ödmjuk. En helt magisk förmiddag tillsammans med en fantastisk människa!

Får du chansen att åka iväg på en träning/utbildning med Emil, ta den chansen omedelbums!

Så här ska det gå till – galet snabb

Jag valde att inte cykla denna nedfart (fegis eller smart, ja det är hårfint 😁) men kände att det inte var värt att riskera en krasch. Det är brantare än vad filmen visar! Michael Turborn, en av de som cyklade ner, fångade Emil på film när han visade hur det ska gå till 🤪😬😲

Lyssna på podden via Podbean

Tidsstämplar

00:00 Intro
01:20 Vad har hänt sen sist
07:10 Vad är på gång framöver
09:29 Anna på RF-SISU är guld värd
11:56 Snack om Emil Lindgren
20:55 Avslut och nästa avsnitt

Poddappar

Podden finns hos bland annat Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher, TuneIn och Podbean.

Facebook

Vill du snacka med med mig och komma med sköna tips och grymma idéer till podden kan du skicka ett PM på poddens Facebooksida https://www.facebook.com/cykelsnack/.

Instagram

Du hittar även Cykelsnack på Instagram med användarnamnet @cykelsnack.

Stöd StrokeRides insamling mot stroke

StrokeRide samlar in pengar till strokeforskningen och dessa skänks vidare till Hjärt-Lungfonden. StrokeRide har, tillsammans med bidragsgivare, samlat in drygt 260.000 till strokeforskningen. Läs mer om StrokeRide och insamlingen.

Swisha din gåva till 123 087 19 70.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *