För höga mål under 2024?

Inte helt omöjligt…

Även om risken finns att jag misslyckats totalt med något eller några av målen måste jag ändå ge det chansen under 2024.

Ett av loppen har jag velat testa i två års tid men inte kommit till skott eller så har jag inte fått tag i biljett men nu är det äntligen dags. Under 2024 har jag fyra lite större mål varav två av dom blir rejäla utmaningar för mig. Men, vem gillar inte utmaningar?

Vad sägs om:

  • AIM Challenge Ulricehamn (6-timmars)
  • Göteborgsvarvet (21 km löpning)
  • Cykelvasan (94 km mountainbike)
  • Sälen Fjällmaraton (42 km trail)
  • Kullamannen (57 km trail)

Utöver dessa så blir det nog till att köra några lopp med mountainbikeorientering (MTBO).

AIM Challange Ulricehamn

AIM Challenge är en spännande multisporttävling där lag om två personer under 6 timmar ska ta så många kontroller som möjligt av 60 utplacerade, med olika poäng beroende på svårighetsgrad. Tävlingen erbjuder en mix av aktiviteter som cykling, löpning, klättring, simning och paddling, och lagen bestämmer sin egen rutt baserat på hemliga kartor som tillhandahålls vid start.

Det unika med AIM Challenge är att både elit och motionärer kan delta på sina egna villkor, vilket gör det till en rolig och utmanande upplevelse för alla. Oavsett ålder och fysiska förutsättningar erbjuder tävlingen en annorlunda och spännande möjlighet att tävla på lika villkor på samma bana.

Göteborgsvarvet

18 maj går startskottet för Göteborgsvarvet. Varvet har ju de flesta hört talas om på ett eller annat sätt. Loppet är 21 kilometer långt (21 097,5 meter) med några mindre stigningar som ger totalt 201 höjdmeter. Ett helt fantastiskt lopp med en massa goa påhejjare vid sidan av banan.

Ett riktigt trevlig lopp som jag sprungit två gånger tidigare. 1:57:53 är min bästa tid och gjordes 2022. Målet 2024 är under 1:55 vilket borde gå med lite mer löpträning och kanske något kilo mindre att bära runt på.

Göteborgsvarvet tar oss löpare genom några klassiska och omtalade stadsdelar i Götet. Starten går i Slottsskogen, vidare till Majorna, Älvsborgsbron, Eriksberg, Lindholmen, Frihamnen, Hisingsbron, Avenyn och sedan vidare till målet i Slottskogsvallen.

Cykelvasan

10 augusti är det dags för min 10:e start i Cykelvasan 90. Cykelvasan brukar vara ett trevligt lopp och jag hoppas så klart att det även blir det i år. Håller även tummarna för att det är torrt, det får gärna komma lite droppar under natten så vi klarar oss utan att det dammar och ryker för mycket. Kanske för mycket begärt men det hade varit gott med lite medvind i år 😉

En justering på bansträckningen gjordes för något år sedan. Den nya bansträckningen är 96 kilometer lång. Starten går som vanliga Vasloppet och tar oss igenom den välkända tratten i första backen. Ska bli kul att testa den delen. I och med att det är en ny bansträckning har jag ingen egen tid att jämföra mig med. Med tanke på hur lite jag cyklat de två sista åren är det säkerligen lika bra.

Sälen Fjällmaraton

31 augusti startar jag för min andra gång i Sälen Fjällmaraton. Under 2023 sprang jag första gången och då blev det en halvmara. Denna gången satsar jag på ett fjällmaraton på riktigt.

Loppet är 42 kilometer långt och tar oss löpare upp och ner för backarna vilket ger oss hela 970 höjdmeter. Känner till den största delen av banan så det blir inte så många överraskningar. Detta blir troligen första gången jag passerar 30 kilometer och säkerligen första gången det blir en maratondistans.

Kullamannen

2 november ska jag springa mitt längst lopp, ever. Det blir Kullamannen som räknas in som ett av Sveriges tuffaste trail-lopp, kanske det tuffaste. Loppet är 57,3 kilometer långt med hela 834 höjdmeter.

Loppet sträcker sig över natursköna Bjärehalvön och har starten i charmiga Båstad. Från Båstad löper banan söderut och tar oss löpare på en klättring över Hallandsåsen med förhoppningen om en enastående havsutsikt.

Första hjälpstationen dyker upp efter 19 kilometer i Glimminge. Nästa anhalt är den andra hjälpstationen vid Hovs hallar, ungefär efter 37 kilometer. Efter den sista stationen återstår cirka 20 kilometer till målet i Båstad. Sista sträckan mot målet innefattar två utmanande klättringar, var och en ungefär lika hög som Hallandsåsen.

Ser fram mot detta lopp med skräckblandad förtjusning. Jag vet att det kommer att bli skitjobbigt, tröttsamt och att jag med största sannolikhet kommer att få en hel del ont under loppet. Förhoppningsvis kommer kroppen återhämta sig utan att ge långa skador i exempelvis knä. Kommer blir skitkul hur som helst!

Kolla in Kullamannens grymma film ”University of Suffering 2021”.

Följ mig under 2024

Det kommer ju att vara en del spännande saker som kommer under året. Det finns ett par enkla sätt som du kan hänga med på resan under 2024. Prenumerera på podden i din favorit-podd-app och på nyhetsbrevet eller följ mig på Strava.