Cykelsnack avsnitt 03

Julklappstips och så kommer du igång med Zwift

I Cykelsnacks tredje avsnitt snackas det om Zwift. Vilka prylar behöver du som minimum för att komma igång med den populära träningsplattformen för e-cykling och hur funkar egentligen Zwift. Med lyssnarnas hjälp blir det julklappstips.

Kom igång med Zwift

Jag får en del härliga frågor om Zwift vilket är superkul. Det kan vara allt från hur man tävlar till hur man gör träningspass och skapar gruppcyklingar. Det kan också vara hur man kopplar ihop Zwift med exempelvis TrainingPeaks.

I en serie på fyra delar går jag igenom de grundläggande delarna i Zwift. När du gått igenom dessa delarna är du som tur är inte fullärd utan det finns massor att lära sig om till exempel taktik i race. De senaste 2-3 åren har antalet cyklister exploderat och många är taktiskt duktiga (och starka) vilket gör att  just taktiken är betydligt viktigare nu än vad den varit tidigare år.

Först ut i serien är Kom igång med Zwift och är i första hand riktad till dig som är nyfiken på Zwift och undrar hur allt funkar. En fullspäckad sida med mängder av innehåll.

Kom igång med Zwift – alla inläggen

Visa alla inläggen om Zwift.

Julklappstips

Med hjälp av er lyssnare har jag tagit med ett gäng bra julklappstips in i denna veckans poddavsnitt.En del är ganska billiga och en del kostar lite mer, men vi är väl såklart värda en hel del julklappar, eller hur?

Snygga mössor, enklare cykellampor, vattenflaskor och nyckelband är några saker du hittar i StrokeRide-shoppen. Att det sedan skänks en viss summa per produkt gör ju det hela ännu bättre!

Presentkort i StrokeRide-shopen där lite från varje produkt går till strokeforskningen

Övriga julklappstips

Lyssna på podden via Podbean

Tidstämplar

00:00 Intro
01:40 Vad har hänt sen sist?
06:36 Vad har händer framöver?
07:48 Kom igång med Zwift
10:36 Detta behöver du
14:23 Fem typer av pass
20:04 Watt/kilo
21:22 FTP och FTP-test
24:17 Julklappstips
32:07 Avslut och nästa avsnitt

Lyssna på podden via YouTube

Kolla in klippet på YouTube 👇🏻

Kolla in de senaste klippen på YouTube-kanalen

Poddappar

Podden finns hos bland annat Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher, TuneIn och Podbean.

Facebook

Vill du snacka med med mig och komma med sköna tips och grymma idéer till podden kan du skicka ett PM på poddens Facebooksida https://www.facebook.com/cykelsnack/.

Instagram

Du hittar även Cykelsnack på Instagram med användarnamnet @cykelsnack.

Stöd StrokeRides insamling mot stroke

StrokeRide samlar in pengar till strokeforskningen och dessa skänks vidare till Hjärt-Lungfonden. StrokeRide har, tillsammans med bidragsgivare, samlat in drygt 260.000 till strokeforskningen. Läs mer om StrokeRide och insamlingen.

Swisha din gåva till 123 087 19 70.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *