Zwift del 2 – Möten

Så här kommer du igång med möten (meetups) på Zwift.

I denna Zwift-serie går jag igenom de grundläggande delarna i Zwift. Är du relativt ny eller inte testat på Zwift innan bör du kolla in del 1 i denna serien.
Detta är den andra delen i serien och är fokuserad på möten/meetup.

Cykling i Zwift är precis som i den verkliga världen roligare med ett gäng cykelpolare. Via Companion kan du enkelt träffa en eller flera Zwiftare.

I denna del kommer du att lära dig hur du skapar Meetups och hur du hänger med andra cyklister i andra typer av meetups som finns inne i Zwift.

Alla delarna i Zwift-serien

Så här skapar du en egen Meetup

Klicka på Events i appens sidfot och sedan på ikonen med tre personer och sedan på Create meetup.

Därefter visas en ny meny där du kan ställa in datum/tid, karta och runda.

Vidare ställer du in avstånd eller hur länge ni vill cykla. Du lägger sedan till de du vill bjuda in.

Efter det kan du välja om du vill anpassa din meetup under Customize yor meetup. Välj None om ni vill cykla fritt, Keep everyone together om ni vill hålla ihop gänget eller Race result, då får ni upp en resultatlista efter passet.

Sedan finns möjligheten att välja om ni vill se andra cyklister eller om ni bara vill se varandra vid Meetup-Only View. Lägg sedan till ett valfritt meddelande och klicka på Create meetup. Du får då möjligheten att lägga till din meetup i din kalender och till och med välja att få en påminnelse innan.

När du är klar får den inbjudna cyklisten ett pushmeddelande i sin Companion.

Cykla med andra

Om du blir inbjuden av en kompis är det bara att tacka ja till dennes inbjudan genom att klicka på Going.

Vill du vara med på andra meetups kan du kolla under Event i Companion. Där finns det hur mycket events som helst. Det kan vara Grouprides, Workouts eller Race. Mer om dessa event hittar du en bit ner i del 1 av denna serien under respektive rubrik. När du anmäler dig till olika event är det viktigt att du anmäler dig i rätt grupp. Grupperna baseras på w/kg vilket du också kan läsa mer om i del 1.

Så här kommer du in i en meetup/event/race

Starta Zwift några minuter innan det är dags att rulla igång. Välj valfri bana, där kan du värma upp en stund tills du kan ”Joina” ditt event. Du klickar sedan på Join event när den knappen kommer upp på skärmen eller direkt i Companion. Du kommer då att förflyttas till rätt bana och sedan är det ”bara” att invänta starten och cykla lugnt eller köra skiten ur dina polare 😉

Under en Groupride har en Ride Leader (gruppledare) en stor gul symbol snurrandes över sig. Det finns även Ride Sweepers under vissa grouprides och de har en röd pil över sig. Deras jobb är att bland annat hjälpa de som ligger sist, och som eventuellt är på väg att tappa klungan, att komma tillbaka in i klungan sug igen.

När det kommer instruktioner eller pepp från ride leader kommer detta att synas mitt på skärmen. Övriga cyklisters meddelande från chatten visas intill personens namn i den högra listan med cyklister.