Nyhetsbrev 05

Tjena morsning

Då var det dags för det femte brevet från mig 🙂 Det blir som vanligt lite gött o blandat då veckorna rullar på med en himla fart. Hinner liksom inte få brevet dit jag egentligen vill, lite för många saker i luften just nu. Men vi kämpar på så släpper det säkert framöver.

Långrunda med löpardojjorna skulle skett i söndags men tyvärr så kände jag mig lite sliten och hängig så jag valde att avstå. Trist då Åsa och jag skulle varit ut på en runda på 13–17 kilometer. Behöver 2–3 längre rundor innan Göteborgsvarvet som är i antågande. Bytte ut passet mot en landsvägspremiär 🙂

Trappan på altangolvet blev klar i helgen. Fick även sågat till kanterna så nu är golvet redo för att ta emot det nya förrådet som ska stå ovanpå. Det ska enligt fraktbolaget dyka upp senare i veckan och vi håller tummarna för att det kommer innan helgen.

Veckan avslutades med Stationspasset som jag kör med andra i StrokeRide. Perfekt att få träna core-musklerna. Detta kanske man borde göra mer av, typ lite kortare pass med fokus på mage och rygg 🤔🤣

BTW Missa inte Öltipset, tre öl denna gången, och den roliga historian på längst ner i mejlet!

Mängder med kärlek,
Kenneth


PRAO på jobbet

I torsdags hade nöjet att få tillbringa hela dagen med min dotter Nelly. Hennes skola hade en PRAO-dag och hon valde att hänga med mig till jobbet. Blev en helt suverän dag där hon bland annat fick lära sig lite om lantbruket genom Emil som jobbar på gården. Vi kollade på våra lokaler och hon fick hänga med på en pizzalunch med Håkan och mig 😉

Men tanken med dagen var att få lära sig lite om mitt arbete som kommunikationsansvarig och vad vi gör på vår avdelning.

Nelly gjorde sex stycken intervjuer med mina jobbarkompisar. Två utvecklare, en UX/UI-designer, en säljare, en HR och en marknadskommunikatör. Hon tyckte detta var superkul att ställa ett gäng frågor och spinna vidare på nya frågor beroende på vilket svar hon fick. Kanske en blivande reporter? Eller så kanske hon har hittat något som hon vill jobba med i framtiden.

Verene gav Nelly en bra grund att stå på då de gick igenom bland annat bildkomposition och ljus. Några av de saker man ska tänka på när man tar bilder. Det blev en hel del fotografering och några av bilderna blev riktigt bra 👌 Blev en del foto på prylar men även en massa sköna på mina grymma kollegor, men de visar jag inte upp här. Bilderna på mina kollegor kommer vi att använda i lite olika sammanhang, både internt och externt.


Racerpremiär – 46 kilometer i strålande sol

Äntligen igång på vägen igen 😍 Stort tack för rundan och härligt prat Stuart!

Först glömde jag strumpor och sedan telefon men det var innan jag kom iväg, som tur var 😜

Under passet kom jag på att jag glömt pulsbandet. Nervös, gammal eller spänd av förväntan? Inte en aning men småknas blev det 🤪

Kände mig lite tveksam, inte cyklat så många mil sedan Halvvättern förra året. Typ 150 mil ute under sommaren och kanske -50-100 mil inne på Zwift. Motivationen har inte riktigt funnits där tidigare. Men jösses vilken nytändning detta var. Såååååå jäkla kul och jösses vad jag har saknat känslan av svidande ben, fartvind, motvind, glädje, tjöt och bara gött häng.

Detta får det bli mer av igen 🙂 Hoppas vi syns på vägarna inom kort. Och, kom ihåg. Var snälla där ute!

Racerpremiär, 45 kilometer i strålande sol

Discgolf i Sollebrunn

På lördagen var det dags för en runda med discarna, fick passa på att njuta av det goa vädret och en torr och fiun bana 👍 I sensomras påbörjade Sollebrunn utbyggnaden av sina 9 hål till att bli 18. Och det har verkligen blivit en fin och bra bana nu och jag håller tummarna för att de håller nere sly och högt gräs under sommaren.

Det är par 3 på varje hål så det är en ganska kort bana som dessutom ligger tajt samlad. Perfekt om du har lite äldre barn som kanske inte orkar gå med hela vägen så kan de ändå hänga i området och du kan i stort sett ha koll på dom hela tiden.

De hade även fått upp några papperskorgar och bänkar runt banan, riktigt bra för en snabb energipåfyllning mellan hålen.

Riktigt fin bana i Sollebrunn

Öltipset

Denna helgen råkade det bli tre öl! Varav två som jag rekommenderar lite mer än det tredje 😋 Alla tre ölen kommer från Smögenbryggarn.

Göteborg 400 år och Julle föll mig rätt bra i smaken med en fördel för Julle. Göteborg 400 år har en lager-karaktär och Julle är en Red Ale som jag tycker var den godare av de två. Den tredje ölen var Halv Storm som är en Brown Ale och var i mörkaste laget för min del och fick därmed ett lite sämre betyg i Untappd. Men den kanske passar dig perfekt, prova själv vettja 😉


Julle från Smögenbryggarn

Julle är en öl från det svenska bryggeriet Smögenbryggarn som är speciellt bryggd för jul- och vinterperioden. Det är en kraftfull och smakrik porter med en mörk och fyllig kropp och en uttalad smak av choklad och kaffe.

Ölet är bryggt med en blandning av kornmalt, havre och rågmalt som ger en mjuk och silkeslen kropp. Smögenbryggarn har också tillsatt kakaonibs och kaffebönor under bryggprocessen för att ge ölet en extra fyllig och intensiv smak. Ölet är också lagrat på ekfat vilket ger den en unik smakprofil med en lätt rostad karaktär.

Julle är en öl som passar perfekt för kalla vinterkvällar och julmys. Den är också utmärkt som ett alternativ till glögg eller liknande varma drycker. Om du vill prova en riktigt smakrik och välbalanserad porter från ett av Sveriges mest hyllade bryggerier, är Julle definitivt ett öl att ha på din önskelista.

Systembolaget säger – Fruktig smak med inslag av aprikos, fruktkaka, smörkola, tång och pors. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till vegetariskt eller till rätter av ljust kött.

Mitt betyg – Julle får 3,5 i betyg av mig på Untappd

Julle från Smögenbryggarn

Om bryggeriet – Smögenbryggarn

Smögenbryggarn är ett svenskt hantverksbryggeri som grundades år 2012 av bryggmästaren Pär Strömberg i den lilla fiskebyn Hunnebostrand på Västkusten. Bryggeriet är känt för sina högkvalitativa och innovativa öl, som bryggs med en passion för kreativitet och experimentell bryggkonst. Smögenbryggarn är kända för sin djärva användning av smaker och ingredienser, och för att alltid sträva efter att skapa unika öl som sticker ut från mängden.

Bryggeriet har ett stort utbud av öltyper, inklusive klassiska svenska ölstilar som lager och ale, samt mer moderna öl som IPA och suröl. Smögenbryggarn är också känt för sina fatlagrade öl, som åldrats i bourbonfat eller sherryfat för att ge ölen en unik karaktär och smakprofil.

Smögenbryggarn strävar efter att vara så hållbara som möjligt och använder sig av ekologiska råvaror och förnybar energi i sin produktion. De jobbar också med att minska sin klimatpåverkan genom att exempelvis återvinna sin bryggningsteknik.

Om du vill prova högkvalitativ och experimentell svensk hantverksöl med en passion för kreativitet och hållbarhet, är Smögenbryggarn definitivt värt ett besök.


Göteborg Jubileumsöl från Smögenbryggarn

Göteborg Jubileumsöl är en öl från det svenska bryggeriet Smögenbryggarn som bryggdes för att fira Göteborgs 400-årsjubileum år 2021. Det är en modern variant av en klassisk svensk lager som är bryggd med en blandning av svenska råvaror och humlesorter.

Ölet har en balanserad smak med en fruktig karaktär och en mjuk, maltig kropp. Humlesorterna Cascade och Styrian Goldings bidrar till en frisk och kryddig smak med en mild beska som gör den lättdrucken och perfekt för sommaren. Ölet är också lagrat på ekfat vilket ger den en unik smakprofil.

Göteborg Jubileumsöl är ett utmärkt exempel på Smögenbryggarns förmåga att skapa moderna öl med en kreativ twist, samtidigt som de hyllar svenska öltraditioner och råvaror. Om du vill prova en spännande variant av en klassisk svensk lager är Göteborg Jubileumsöl definitivt värt att testa.

Systembolaget säger – Maltig doft med inslag av vetebröd, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött, eller som sällskapsdryck.

Mitt betyg – Göteborg 400 år får 3,0 i betyg av mig på Untappd

Göteborg Jubileumsöl från Smögenbryggarn

Halv Storm från Smögenbryggarn

Halv Storm är en öl från det svenska bryggeriet Smögenbryggarn och är en välkänd favorit bland svenska ölentusiaster. Det är en kraftfull och fruktig IPA med en intensiv smak av tropiska frukter och en uttalad beska som ger ölet en balanserad karaktär.

Halv Storm är bryggd med en blandning av kornmalt och havre som ger en mjuk och fyllig kropp. Humlesorterna Mosaic, Simcoe och Citra bidrar till den fruktiga smaken med toner av passionsfrukt, ananas och grapefrukt. Ölet är också torrhumlat med humlen Amarillo och Centennial, vilket ger en härligt besk avslutning.

Halv Storm är en favorit bland öldrickare som söker en välbalanserad och fruktig IPA med en kraftfull karaktär. Ölet finns tillgängligt på Systembolaget och i utvalda barer runt om i landet och är definitivt värt att prova om du vill upptäcka vad svenska bryggerier har att erbjuda.

Systembolaget säger – Nyanserad smak med tydlig beska, inslag av mörkt knäckebröd, torkad frukt, kryddor, lakrits, kakao och blåstång. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, eller till rätter av lamm- och nötkött.

Mitt betyg – Halv Storm får 2,5 i betyg av mig på Untappd

Halv Storm från Smögenbryggarn

Kul på slutet

En stöddig amerikan turistar i Ostasien. Där finns både japaner och kineser. 
Han stöter på en ur lokalbefolkningen.
– What kind of ese are you – chinese or japanese?
– Chinese sir, but what kind of key are you sir – yankee or monkey? 🐵