Nyhetsbrev 04

Tjena morsning korsning

Då var det dags för det fjärde brevet från mig 🙂 Det blir som vanligt lite gött o blandat från mig men fokus på Öltipset som utökats med mer information om bryggerierna och ölen.

Nyfriserad och väldigt korthårig. Nelly klippte ner hela huvudet till 3 mm förra helgen. Så gött men knepigt att se sig själv i kort hår, eller ja typ inget. Känns bra så det får bli att hålla det kort över sommaren i alla fall.

Långfredag på Gekås i Ullared. Vi kom dit på torsdagseftermiddagen redo att utforska allt butiken har att erbjuda. Efter en bra och lugn shoppingeftermiddag checkade vi in på hotellet och blev tilldelade ett trevligt rum i den ”gamla” delen av byggnaden. Fredagen började med en kanonbra frukost med varma frallor som gav oss en perfekt start på dagen innan det var dags för en ny dag med shopping.

Altanbyggande och förberedelse inför förråd blev det i lördags. Hade bra förutsättningar då förrådet ska stå på samma plats som lekstugan var placerad på. Planen var att få klart själva regelverket och sedan avsluta och känna mig nöjd, men så blev inte fallet. Fick hjälp med regelverket av svärfar och sedan skruvade jag dit golvet också, tjohooo va gött att hinna så långt. Nu är det bara trappan ner från altangolvet och den ska dit under denna veckan är planen. Skönt om den är klar innan förrådet kommer så kan vi lägga fokus på att grundmåla och måla första lagret med den riktiga färgen det när det dyker upp.

Årets första runda discgolf är äntligen avklarad. Jösses va kul det är att kasta disc!

StrokeRides Vårcup är igång. Jösses vilket kort men jobbigt pass det blev igår. Fullt ös från start till mål. Känns att man knappt cyklat sedan i höstas, visst har det blivit några mil men långt ifrån tidigare år. Sju cyklister kom till start, superkul men vi hoppas på ett större gäng nästa gång. Spana in StrokeRides webb ifall du är sugen på att kolla in upplägget så kanske du kan hänga med på några av racen!

BTW Missa inte Öltipset och den roliga historian på längst ner i mejlet!

Mängder med kärlek,
Kenneth


Discgolf

Så jäkla gött att få komma ut och spela igen. Har längtat ett bra tag nu och på påskdagen blev det äntligen en tur till Restads aktivitetspark i Vänersborg för en runda. Restad Gård 2.0 heter banan i UDisc.

Deras ombyggnad har gjort susen för banan, mycket trevligare nu. Just nu så är det ganska lerigt och mycket dräneringar som lagts ner i backen vilket gjorde att det var lite geggigt på sina ställen. I mitten av sommaren har det börjat att växa på dessa ytor och då kommer det att bli kanonbra tror jag.

Två av hålen är lite ”läskiga” när de ligger precis intill vattnet och hål 16 har en fairway som är tajt mellan gångbanan och vattnet. På dessa två hålen tappade jag fyra kast 😞 #fegis 😉

Fick till två riktigt bra och ganska långa (för mig) puttar som gick i korgen. Min Dagger kommer jag aldrig att släppa ifrån mig. Testade även att kasta min driver, Ballista, som jag tidigare haft problem med. Men den rackarn funkade rätt bra på denna rundan. Så kul att den är igång då jag inte riktigt vågat använda den innan.


Öltipset

Fredagsölen blev en Utah DIPA från Oppigårds bryggeri, som ligger strax utanför Hedemora i Dalarna. En mycket god öl som jag varmt rekommenderar 😋

Det blev ingen lördagsöl denna helgen men väl en söndagsöl. Sour Olle är en lite annorlunda men god öl, sour ale, från Smith Street Brew. Hallon, blåbär och lingon finns med utöver de ”vanliga” ingredienserna.

Utah DIPA från Oppigårds bryggeri

Utah DIPA är en av Oppigårds bryggeris mest hyllade öl, en Double IPA med en stark men välbalanserad karaktär. Ölet är bryggt med en blandning av malt, havre och vete, vilket ger en mjuk och fyllig kropp som balanseras väl av humlesorterna Centennial, Chinook, Simcoe och Amarillo. Smaken är fruktig och tropisk med toner av passionsfrukt, grapefrukt och tall, vilket ger en lång och härligt besk avslutning.

Utah DIPA har vunnit flera priser för sin höga kvalitet och är en favorit bland både ölentusiaster och kritiker. Den är en del av Oppigårds bryggeris fasta sortiment och är tillgänglig på Systembolaget och i utvalda barer runt om i landet.

Om du är en fan av humliga öl med en balanserad smakprofil är Utah DIPA från Oppigårds bryggeri definitivt värt att prova.

Systembolaget säger – Humlearomatisk, nyanserad smak med liten sötma och tydlig beska, inslag av ananas, passionsfrukt, ljust bröd, apelsinblommor och citronmarmelad. Serveras vid 8-10 °C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.

Mitt betyg – Tripel d’Anvers får 3,75 i betyg av mig på Untappd

Utah DIPA från Oppigårds bryggeri

Om bryggeriet – Oppigårds bryggeri

Oppigårds bryggeri är ett svenskt hantverksbryggeri som grundades år 2003 i byn Ingvallsbenning, Dalarna. Bryggeriet är känt för sina högkvalitativa öl, som är bryggda med noggrant utvalda råvaror och en passion för bryggkonst. Oppigårds bryggeri har vunnit flera priser för sina öl och har blivit en favorit bland ölentusiaster runt om i Sverige.

Bryggeriet har ett stort utbud av öltyper, inklusive klassiska svenska ölstilar som lager och ale, samt mer moderna öl som IPA och saison. Oppigårds bryggeri är också känt för att experimentera med nya ingredienser och bryggtekniker för att skapa unika öl med spännande smaker.

Oppigårds bryggeri strävar efter att vara så hållbara som möjligt och använder sig av ekologiska råvaror och förnybar energi i sin produktion. De jobbar också med att minska sin klimatpåverkan genom att exempelvis återvinna sin bryggningsteknik.

Om du vill prova högkvalitativ svensk hantverksöl med en passion för bryggkonst och hållbarhet, är Oppigårds drycker värda att prova.


Sour Olle från Smith Street Brew

Sour Olle är en syrlig öl från Smith Street Brew i Göteborg, som har en bärig och syrlig smak med inslag av hallon, blåbär, blodgrapefrukt och ljust bröd. Det är en frisk och fruktig öl som kombinerar syrlighet med tropiska frukter och en subtil brödighet, vilket skapar en komplex smakprofil som är både uppfriskande och välbalanserad.

Sour Olle från Smith Street Brew är en öl som är väl värd att prova, särskilt om du gillar syrliga öl eller är intresserad av att utforska nya smaker. Med dess bäriga, syrliga smak och komplexa smakprofil är detta en öl som verkligen sticker ut från mängden.

Systembolaget säger – Bärig, syrlig smak med inslag av hallon, blåbär, blodgrapefrukt och ljust bröd. Serveras vid 6-8°C som sällskapsdryck.

Mitt betyg – Sour Olle får 3,5 i betyg av mig på Untappd

Sour Olle från Smith Street Brew

Om bryggeriet – Smith Street Brew

Smith Street Brew är ett bryggeri i Göteborg som grundades av två vänner med en passion för hantverksöl. Bryggeriet är känt för sitt fokus på att skapa öl med unika smaker som skiljer sig från de traditionella ölstilarna. De använder enbart högkvalitativa ingredienser och experimenterar ständigt med nya ingredienser och bryggtekniker för att skapa öl som är både läckra och spännande.

De har ett brett utbud ale, IPA, sour ale och stout. De har också en fantastisk restaurang där man kan njuta av läcker mat som passar perfekt till deras öl. Smith Street Brew är ett bryggeri som levererar när det gäller kvalitet, smak och innovation och är definitivt ett av de bryggerier som man bör uppleva i Göteborg.


Kul på slutet

En kvinna kom cyklande till affären. Hon parkerade cykeln utanför och gick in för att handla. Medan hon var i affären, så ramlade hennes cykel omkull. 

En man som står utanför affären med sina polare, ville vara lite tuff, så när kvinnan kom ut så ropade han: 

– Ööhh bruden, cykeln svimmade visst…

Kvinnan svarade blixtsnabbt.

– Jadu grabben, det skulle du också ha gjort om du varit mellan mina ben i en timme.