Nyhetsbrev 03

Halloj halloj

Då var det äntligen dags för det tredje brevet 🙂 Massa kul saker har hänt under den gångna veckan. Det blir som vanligt lite gött o blandat från mig.

Lunch till lunch med Minälv blev en mycket trevlig konferens för att teambuilda och sätta höstens program av ett gäng bra föreläsare.

Bowling på Buddys med en massa sköna kompisar från Dataväxt. Gick inte så bra för mig, inte helt oväntat, men blev en redigt trevlig kväll.

Riva lekstugan och skapa utrymme för ett nytt förråd blev fredagens nöje + en goe öl såklart 😋 Ett stort tack till pappa och bästa polaren Per för hjälpen med att riva, bära och slänga lekstugan på Grästorps återvinningscentral. Ni va grymma! 🫶💪

Standup med Fredrik Andersson där Björn Gustafsson oväntat gästspelade som “förband”.

BTW Missa inte öltipset och den roliga historian på längst ner i mejlet!

Mängder med kärlek,

Kenneth


Konferens med Minälvs styrelse

I förra veckan var det dags för en minikonferens med stora delar av Minälvs styrelse.

Vi gick igenom några av alla tidigare föreläsare och skrev ner ett gäng intressanta föreläsare inför hösten, kanske till och med finns något aktuellt namn till nästa vår. Mitt jobb blir att få in en eller två bra föreläsare till höstprogrammet. Finns några namn som är superintressanta i alla fall och jag har redan nu lagt ut förfrågningar. Efter några timmars gnuggande av geniknölarna väntade en väldigt trevlig gruppaktivitet, havskajak.

I det ganska fina vädret tog vi oss ut i havskajakerna och paddlade ut från Johannesviks camping och vidare runt Hovenästet och Malmön. Havskajak är en fantastisk aktivitet för att komma närmare naturen och uppleva kustlandskapet från ett annat perspektiv. Vi hade en underbar eftermiddag på vattnet och kunde njuta av den friska havsluften samtidigt som vi njöt av vackra områden längs kusten.

Tyvärr dålig bild, var rädd att välta 🤪😬

Efter en timma på vattnet tog vi en paus vid en mysig liten vik och njöt av en kopp nybryggt kaffe och en god kanelbulle. Det var verkligen en perfekt kombination att sitta där med kaffe och kanelbulle, titta ut över havet och låta naturens lugn ta över. Vi kände oss laddade och redo att fortsätta vår paddling tillbaka till Johannesvik.

Efter varmt och skönt bastubad blev det några dopp i det ”svala” (4°C) vattnet och det var skönare än jag hade trott. Det stället jag frös mest om var smalbenen, för övrigt var det rätt ”lugnt”.

Därför ska du vinterbada

För dig som är nyfiken, här är tre möjliga fördelar med att vinterbada 🥶

  1. Ökad blodcirkulation: När man utsätter kroppen för kallt vatten vid vinterbadning ökar blodcirkulationen i kroppen. Detta kan leda till en förbättring av syresättningen av kroppens celler och organ, vilket kan bidra till att öka energinivåerna och förbättra den allmänna hälsan.
  2. Förbättrad mental hälsa: Forskning har visat att vinterbadning kan ha en positiv effekt på den mentala hälsan genom att minska stress och öka känslan av välbefinnande. Kylan från vattnet kan också hjälpa till att öka produktionen av endorfiner och dopamin, vilket kan bidra till att minska ångest och depression.
  3. Ökad immunitet: Genom att utsätta kroppen för kallt vatten vid vinterbadning kan det stimulera kroppens naturliga försvar och öka immuniteten. Detta kan hjälpa till att skydda mot sjukdomar och infektioner och bidra till en övergripande bättre hälsa.
Photo by Magnus Olin on Unsplash

Bowling med jobbet

På torsdagskvällen hade jag en riktigt trevlig kväll tillsammans med några av mina kompisar från jobbet. Vi gick och bowlade på Buddys i Trollhättan, och även om jag inte är speciellt bra på bowling så hade vi verkligen kul tillsammans. Efter några omgångar av skratt och hejarop satte vi oss för att äta middag tillsammans.

Maten (deras klassiska burgare) var fantastiskt god och stämningen var verkligen på topp med många skratt och roliga samtal. Det blev verkligen en perfekt kväll tillsammans med bra kompisar från jobbet.

Photo by Karla Rivera on Unsplash

Standup med Fredrik Andersson

Precis i starten av showen bjöds Björn in som ett första nummer, helt oväntat och oannonserat.  Det finns ingen tvekan om att både Fredrik Andersson och Björn Gustafsson är två av Sveriges mest populära komiker. Bådas unika och humoristiska talang har tagit landet med storm och gett oss många minnesvärda stunder genom åren.

Fredrik Andersson är känd för sina skarpa och noga avvägda åsikter i många olika ämnen. Han har en skicklig förmåga att uttrycka sig tydligt och övertygande, vilket gör honom till en omtyckt ståuppare. Ibland kan hans åsikter vara kontroversiella och balanserar ibland på gränsen, vilket såklart kan leda till en del diskussioner. Men oavsett vad man tycker om hans åsikter är det svårt att förneka hans skicklighet och engagemang.

Alla minns vi väl Björns grymt goa hyllning till Carina Berg under Melodifestivalen 2008, kolla in YouTube-klippet.


Öltipset

Fredagsölen denna veckan blev en Tripel d’Anvers, en god öl från Belgien som är känd för sin fruktiga, kryddiga och starka smak. Ölen bryggs med en speciell belgisk jäst som ger den dess karakteristiska smak och doft. Tripel d’Anvers bör avnjutas som en god eftermiddags- eller kvällsdrink i en skön fåtölj med tillhörande bra musik. Njutbart!

Tripel d’Anvers

Tripel d’Anvers

Systembolaget säger – Fruktig, något kryddig smak med liten sötma, inslag av aprikos, koriander, ljust bröd, honung, banan och mandarin. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt, som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Mitt betyg – Tripel d’Anvers får 3,75 i betyg av mig på Untappd


Kul på slutet

Jag hade precis satt mej ner på en offentlig toalett när jag hörde en röst från båset bredvid mig som sa:
– Hej, hur mår du?

Jag brukar inte snacka med främlingar när jag sitter på toa, men jag svarade i alla fall:
– Jo då, jag mår väl bra.

Den andra killen sa:
– Vad har du för dej då?

Vad var det för dum fråga, tänkte jag men svarade:
– Jo, jag är ute och åker en sväng med bilen.

Det enda jag hade i tankarna just då var att bli klar så fort som möjligt så att jag kunde gå därifrån. Men så hör jag att mannen i båset bredvid ställer en ny fråga.
– Kan jag komma över till dig sen?

Hm, tänkte jag, det där var också en konstig fråga. Hövlig som jag är så svarade jag ändå:
– Njae, det ska komma förbi några från jobbet senare så att det går nog inte så bra idag.

Då säger killen bredvid:
– Du, kan jag ringa upp dej senare. Det är nån idiot i toabåset bredvid som sitter och svarar på allt jag säger till dej.

Photo by Julien Maculan on Unsplash