Nyhetsbrev 02

Tjenare

Då var det redan dags för det andra brevet 🙂 Det har varit, minst sagt, full rulle den gångna veckan men jag hoppas att jag fått ihop något intressant att läsa. Det blir hur som helst lite gött o blandat.

Händelserik vecka som sagt och en del omkastningar i arbetsuppgifterna. Superroliga saker men kräver lite mer energi än planerat 😉 Hur som helst är det riktigt kul och med användaren i fokus kommer detta bli asbra!

Nyhetsbrev från Dataväxt – det drar äntligen ihop sig för att skicka ut första nyhetsbrevet till kunder, prenumeranter och partners. Så himla kul att vi är nära ett släpp. Mer om detta i kommande brev. Är du nyfiken på nyhetsbrevet kan du starta prenumerationen här.

”Finbilen” nyservad på Hedin bil i Trollhättan. Bilen var inne en kort stund, runt 100 minuter från det att jag lämnade nyckeln till jag fick tillbaks dom. Kanonbra omhändertagen, hyggligt kaffe och perfekt att kunna sitta i deras lobby och jobba. 5+

Trafikverkets utredning ska bli intressant  att följa. Kan det bli så att ideella föreningar inte ska behöva betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar vid tävlingar eller motionslopp?

BTW Missa inte öltipset och den roliga historian på längst ner i mejlet!

Massa kärlek,
Kenneth


Trafikverket

Under förra året tog många cykelföreningar beslutet att ställa in kommande tävlingar eller motionslopp (på väg) på grund av ökade kostnader.

Nyligen har Trafikverket lämnat över en ny utredning till infrastrukturministern där man föreslår att ideella föreningar ska slippa via avgifter när de anordnar olika lopp. Det rör sig bland annat om avgifter för omskyltning på statliga vägar vid tävlingar.

Detta har såklart varit ett hot mot ett fortsatt Sverige i rörelse. Vad händer om detta var starten på en negativ trend där tävlingar och motionslopp inte kan genomföras på grund av för höga avgifter för föreningarna och kanske även för deltagarna? Vad gör detta mot den svenska hälsan på lång sikt? Nu verkar det dock vara nära en lösning och cykel-Sverige kan snart andas ut igen.

Nyfiken? Läs med på Svenska Cykelförbundets webb.

Vi välkomnar Trafikverkets förslag för att underlätta för arrangemang som bedrivs på, eller påverkar, allmänna statliga vägar. Förslagen kommer göra stor skillnad för både mindre och större arrangemang och skapa nya förutsättningar för återstart för motionsidrott och tävlingsidrott. Det är nu upp till regeringen att ta nödvändiga beslut och vår förhoppning är, att beslut kommer tas enligt det förslag som Trafikverket presenterat.

Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson


Thomas Di Leva tolkar David Bowie

Riktigt bra konsert med Di Leva. Han besökte Vara konserthus med sin show/konsert och det märkets tydligt hur stor påverkan Bowie har och har haft på hans liv. Från första lyssningen och sedan första skivköptet vid 8-10 års ålder. Många saker från Bowie som inspirerat och hjälpt honom genom åren och det var troligen han som gjorde att Thomas valde att bli artist, coolt.

David Bowie, som gick bort 10 januari 2016, har påverkat många genom sin musik, sina rollfigurer (bland annat Major Tom och Ziggy Stardust) och framträdanden. Jag kommer ihåg mina första gånger  jag lyssnade på Bowie hemma hos mamma och pappa i början av 80-talet. Albumet Let´s dance hade släppts (april 1983) och den snurrade på föräldrarnas skivspelare. De tre första låtarna på A-sidan snurrade friskt och dessa kommer säkerligen du också du ihåg.

  • Modern love
  • China girl
  • Let´s dance

Detta var ett grymt bra album och förutom dessa tre låtar hördes Absolute beginners rätt ofta  i högtalarna hemma på Lextorpsvägen.

Thomas Di Leva tolkar David Bowie i Vara konserthus

Öltipset

Vad passar inte bättre än brevets första öltips, log lite för mig själv när denna ölen stod i kylen. Ölen kommer från Strömmarns bryggeri i Trollhättan och heter Kosmos, en tydlig koppling till Di Leva 😉  En riktigt god öl från ett lokalt bryggeri #melike

Fredagsölen följdes av en ekologisk lördagsöl som är en av nyheterna på Systembolaget – Train Station Brewery IPA. Bryggeriet som grundades 2012 ligger i den gamla tågstationen i Knivsta, en antik byggnad från 1867.

Kosmos

Systembolaget säger – Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av ananas, ljust knäckebröd, grapefruktskal och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött.

Mitt betyg – Kosmos får 3,5 i betyg av mig på Untappd

Train Station Brewery IPA

Systembolaget säger – Nyanserad smak med tydlig beska, inslag av mango, fruktkaka, kryddor, knäck, tallbarr och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- eller nötkött.

Mitt betyg – Train Station Brewers IPA får 3,75 i betyg av mig på Untappd


Det är naturligt

https://www.instagram.com/reel/CpxwG0RpSG6/?igshid=YmMyMTA2M2Y


Kul på slutet

Det var påsk. Barnen hade målat en massa ägg och lagt i en korg.

Tuppen råkade komma förbi och såg alla färgglada ägg. Fly förbannad rusade han iväg från bondgården och raka till djurparken där han spöade upp påfågeln.