Sportlovet

Längdskidor på sportlovet

Under sportlovet (vecka 7) åkte vid till Sälen för att testa på lite utförsåkning och köra en massa längd. Framförallt ville vi koppla av under resan som vi Coronasäkrade så mycket vi kunde!

”Coronasäkrat” sportlov

Den mesta maten hade vi med oss upp vilket gjorde att mataffären bara besöktes en gång av oss.Ur Coronaperspektiv var det bra eller kanske till och med riktigt bra under hela veckan och vi upplevde att SkiStar gjorde ett bra jobb med att separera köerna och jag tycker att det var riktigt bra ordnat av dom. De få besökarna som var på Hundfjället var duktiga på att hålla avstånd, i alla fall under de dagar vi var där.Vet att det skrivs en massa om Sälen och fjällen i allmänhet och att det är en källa till smittspridning.

Vi åkte upp med tanken och planen att var det mycket folk så skulle vi hålla oss undan och göra andra saker, men läget i backen var superlugnt och väldigt lite folk under de förmiddagstimmarna vi åkte. Vi höll oss för övrigt mycket för oss själva och jag skulle vilja påstå att vi inte påverkade några andra.

Slalompremiär

Nelly har aldrig åkt slalom innan och gjorde en riktigt grym utveckling på de få timmarna vi åkte. Klart spännande tyckte hon och hon längtar tills nästa gång vi ska åka. Får väl bli att boka in en resa till Hundfjället nästa vinter igen 👍🏻

På förmiddagstimmarna var fokus på slalom och på eftermiddagen slängde vi på oss längdskidorna. Kanonspår 50 meter från stugan, dessa ska upplevas fler gånger. Förhoppningsvis kanske man kan får till lite bättre teknik, framförallt när det börjar gå snabbt utför. Bambi på hal is har bättre kontroll på sina ben och kropp!

Vlog från veckan

Tyvärr var det en massa is på kameralinsen så sista dagen blev ingen bra film och nån dag så var kameran feljusterad på hjälmen. Nelly var i alla fall svingrym och från familjen Johansson briljerade Agnes som var riktigt grym på skidor och åkte göörsnyggt. Hon fyllde dessutom år under veckan, ett stort grattis igen! Vlog kommer upp framöver, hoppas jag.

Bastu och spel

På kvällarna var det en del bastubad men vi kom aldrig ut och badade i snön som var planen. Badbyxorna kom aldrig till sin rätt 🤣Det blev ju en del spel också vilket alltid är trevlig på kvällen när man börjar känna sig lite mosig.På torsdagskvällen gjordes även ett besök i pulkabacken på Hundfjället. Riktigt kul med pulkaåkning.

De flesta kvällarna var vi ju rätt trötta och slitna runt 9-10-tiden så man somnade gott och väldigt snabbt.

Stort tack till familjen Johanssons! Veckan var helt jäkla magisk, såååå gött.

YouTube

Kolla in klippet på YouTube!

Kolla in de senaste klippen på min YouTube-kanal.