Charge Amps Halo beställd

Nu har vi beställt en laddbox

Offerten godkändes idag och nu väntar vi bara på installationen. Det blir Reinestedt Elektriska som gör installationen om några veckor 🙂

Svåra val

Asså det här med att välja laddbox är ju inte världens enklaste sak och det är en del saker att överväga. Finns en del saker som spelar in och som säkerligen är olika viktiga för olika personer. Vi vill ha en snygg och modern laddbox. Möjlighet att styra den via en app eller mobilanpassad webbtjänst. Det ska vara enkelt att plocka fram snygg statistik. 

Valet stod mellan InCharge, Garo och Charge Amps. Vårt val blev det sistnämnda – Charge Amps och deras Halo.

Krav på laddboxen

  • 3-fas 20A
  • 11 kW
  • Fast typ 2-kabel

InCharge

Jag kommer såklart att ladda bilen på vår jobbparkering när man är inne på kontoret och jobbar. Där har vi uppsatta laddstolpar från InCharge. Detta var egentligen vårt förstaval av laddbox även om det skulle bli några kronor dyrare. Om vi valt InCharge även hemma skulle vi kunna se all laddstatistik på ett ställe, vilket hade varit trevligt.

Nu valdes denna laddbox bort av framförallt två anledningar, som säkerligen någon kan tycka vara lite småknasigt. Småtrist webbgränssnitt och en dåligt fungerande app. Pratat med InCharge/Vattenfalls support om appen och att jag inte kan få in våra laddkort i appen. Jag skulle prova igen om någon vecka. Typ enda svaret jag fått och det är ju inget vidare såklart, kändes lite svajigt. Har provat 3-4 gånger per vecka i en dryg månad utan att få in korten i appen, kasst. Som tur är kan jag tanka med taggen som vi har i bilen, men finns det en app så bör den ju såklart fungera.

Garo

Garo har hängt med länge och enligt de jag pratat med är de en stadig leverantör som skapar trygga och långsiktiga produkter. Garos laddboxar är stilrena och kan passa in överallt egentligen. Det går att montera en front i annan färg, dessa säljs separat.

Det ska finnas någon form av statistik som man kan plocka ut ur laddboxen men det finns väldigt lite info om detta på deras webb. Tolkar jag det rätt så kan man via deras WiFi-modul koppla upp sig direkt mot laddboxen för att få ut statistiken. Deras molntjänst G-Cloud verkar vara inriktad på bostadsrättsföreningar och inte mot villakunder. Om det finns styrning av boxen via en app eller webbtjänst framgår inte heller på ett bra sätt, så jag antar att det inte går.

Charge Amps Halo

Charge Amps är ett svenskt företag som startades upp 2012. 2015 lanserades Halo och strax därefter lanserades molntjänsten. Charge Amps känns som ett väldigt framåtlutat företag.

Charge Amps Halo är gjord av återvunnen aluminium och är uppkopplad mot deras molntjänst. Via molntjänsten kan Charge Amps skicka ut uppdaterad mjukvara med all funktionalitet, mycket bra.

Laddboxen har en fast 7,5 meters typ 2-kabel och den har dessutom ett extra 220-uttag (schuko). Perfekt om man vill ladda en elcykel eller använda en motor-/kupévärmare eller om man kanske behöver ett extra uttag till dammsugaren. Uttaget kan dessutom styras från molntjänsten, både av/på samt tidsstyrning. Laddboxen har en välkomstbelysning där ljusstyrkan enkelt justeras via molntjänsten, pluspoäng.

Charge Amps molntjänst

Stödjer användning av flera laddstationer så att man som slutkund kan äga och använda flera olika laddare. Till exempel om man har en laddstation hemma och en lantstället. Man kan styra över funktioner som att sätta på eller stänga av uttagen, schemalägga laddningen, sätta på ett extra schuko-uttag, reglera ljusstyrkan på ringen i utkanten av din Halo samt hämta basstatistik kring laddningen.

Kolla in Charge Amps Halos-laddaren.

Reinestedt Elektriska

Vi har ju ett gäng med bra sponsorer till StrokeRide och dessa vill man ju såklart nyttja när det finns möjlighet. Christian Reinestedt tittade förbi i förra veckan för att se på förutsättningarna hos oss.

Vi har huvudsäkringen i carporten och den är bara 50-100 centimeter från platsen där vi vill ha laddboxen. Placeringen gör att vi inte behöver dra långa kablar eller borra så mycket. Det verkar med andra ord ganska lätt att få dit en laddbox. Christian har tidigare monterat ett gäng Charge Amps-laddare vilket också är bra.

Christian lämnade en bra offert och han känns som en väldigt trygg leverantör/montör. Offerten godkändes som sagt idag och montering kommer att ske runt påsk, hoppas vi i alla fall. 👍🏻