30 ton på 3 veckor – dags för Textiljakten!

Nu gör Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla gemensam sak i arbetet med att få fler att återvinna kläder och textil.

Målet med den nya ”tävlingen” är att öka medvetenheten bland i första hand elever men självklart bland övriga kommuninvånarna. Ett mål i målet är att de tre kommunerna gemensamt ska samla in 30 ton under de tre veckorna Textiljakten pågår.

I Trollhättan är det femteklassarna vi satsar på och vi hoppas ju självklart att deras engagemang kommer att vara superstort och att vi tillsammans kan nå ovanstående mål. Vi hoppas att många femteklassare kommer att vara med i jakten på en hållbar vardag där de blir vardagshjältar och har chansen att vinna ett klassbesök på Wargön Innovation.

Visste du att svensken i genomsnitt köper ca 13 kilo kläder per år? Av dessa hamnar ca 8 kilo i de vanliga hushållssoporna, alltså restavfallet! Detta istället för att återvinnas eller återanvändas.

Visste du att det går åt ca 10.000 liter vatten för att göra ett par jeans? Det är lika mycket dricksvatten som en person dricker under 9-10 år! För att göra ett enda par jeans, helt otroligt!

Bomullen produceras dessutom ofta i länder där man brottas med svårigheter att få fram tillräckligt med rent vatten till invånarna.

Läs mer om Textiljakten på Bli en vardagshjältes hemsida.