Gran Canaria 2019 #2

Nedre poolen på kvällen

Årets andra resa till Grankan.

Vi har haft turen eller kanske rättare sagt prioriterat att åka till Grankan (Gran Canaria) en andra gång i år. Och vilken resa det blev, även denna gång.

Denna gång var resesällskapet Agnes, Anette och Per. Ett underbart gäng (familj) som gillar samma saker som oss och som hjälper oss att förgylla livet med en massa glädje, umgänge, god mat och dryck, skratt och mysiga stunder.

Sen flygning ner

De andra gångerna vi åkt ner till Grankan har vi lyft på morgonen, runt 8-tiden, men denna gång lyfte vi på eftermiddagen. Vi kom fram till hotellet vid 22-tiden och vi somnade gott på rummet efter en snabb incheckning. Det var ruskigt skönt att veta att man skulle vakna i värme och sol nästkommande morgon.

Palm Oasis Maspalomas

Detta var vår andra resa ner till Palm Oasis. Vi var grymt nöjda efter resan vi gjorde till detta hotell i våras och när vi visat bilder och pratat väl om hotellet för våra resenärskompisar föll valet på detta hotell även denna gång.

Detta är nog det bästa hotellet vi varit på under våra resor till Gran Canaria. Dunas Maspalomas är ett annat bra ställe att hänga på och den stora fördelen gentemot Palm Oasis är att det är bungalows istället för hotellrum. Nu bokade vi resan tillsammans och det gjorde nog att vi fick hotellrummen bredvid varandra och kunde ha dörrarna rätt mycket öppna vilket gjorde det rätt mysigt ändå. Trevligt att lätt kunna gå in till varandra och ta en bärs, kaffe och fika. Även frukosten åt vi tillsammans och turades om att gästa varandra 🙂

Hotellet sköts om fantastiskt bra av personalen, som alla är väldigt trevliga och alltid glada. Personalen är grymt duktiga på att ta hand om oss gäster och ser till att vi kan njuta av de suveräna poolerna och välstädade poolområdet.

Övre poolen på dagen

Är du sugen på att åka ner till Palm Oasis Maspalomas? Kolla in deras webb eller sök upp hotellet hos Ving.

Spännande cykelrunda

Vi fick ju cyklat en sväng också. Denna gång hyrde vi cyklar av Free motion. Det har vi gjort några gånger och de har riktigt bra cyklar till bra priser.

På onsdagen tog vi en liten kort runda för att På torsdagen sticka upp i bergen och satsa på toppen och Pico de las Nieves. Topprundan fick dock avbrytas på grund av vädret som var väldigt blåsigt och mer om den rundan hittar du i denna Mysrapport 🙂

Utanför Free motions butik

Playa del Inglés

Våra döttrar, och även Per och jag själv, älskar att bada i vågorna i havet och då det blåste ganska rejält på torsdagens cykling bestämde vi oss för att ta taxin ner till beachen vid Playa del Inglés. Det blåste rejält även på fredagen och det var betydligt mindre folk på beachen mot vad det brukar vara och man blev i stort sett blästrad av all sand som yrde runt.

Vattnet var varmt och skönt och vi uppskattade temperaturen till ca 24-25 grader vilket är rätt varmt för att vara i havet. Vågorna var lagom höga och det var en skitkul stund vi hade tillsammans i vattnet.

Maspalomas Aqualand

Sicken dag det blev på Aqualand! Jag har aldrig åkt så mycket vattenrutschkana någon gång tidigare. Vi kom dit strax innan de öppnade och var bland de första in på området och det var även vi som var med och stängde parken runt 17-tiden. Kläderna slängdes av blixtsnabbt och badkläderna åkte på och det skulle nog vara så att Stålmannen skulle bli grön av avund, så snabba var vi!

Massa sköna rutschkanor hade blivit klara sedan vi var där för ett år sedan, dessa var då under renovering. Det finns små branta rackare, de som man åker utan ringar och andra tillbehör och de lite större som man anpassar ringstorlek efter hur många man är. Rutschkanorna är långa och man får valuta för alla steg och trappor man springer i under dagen.

Om man ska ge sig på en jämförelse med Skara sommarland så är Aqualand att föredra, alla dagar i veckan. Det som talar för Skara sommarland är Ju såklart att man kan åka dit när som helst under sommaren, men är det en dag med bra väder så är det överfullt med folk och köerna kan vara enorma. Båda gångerna vi varit på Aqualand har det varit väldigt lite köer, max fem minuters kö. Helt suveränt!

Agnes och Nelly åkte järnet hela dagen, vilket inte var helt oväntat. Men vi fyra vuxna slappade inte en minut mer än tjejerna. Helt galet mycket åkning denna dag, endast paus för öl, mat och en fika.

I slutet av filmklippet, som finns nedan, hittar du några klipp på nån variant på rutschkanorna. Det finns såklart mer filmat men allt är inte publiceringsbart 😉

Tidig flygning hem

Morgonstund har guld i mun har man ju har hört talas om, vette sjuttsingen om det stämmer. Tidig morgon är jag ju van vid men att gå upp tidigt Denna måndag för att åka hem var ju ingen höjdare. Fullt med ångest i kroppen för att åka hem. Ibland får man hjärnspöken och denna gång ville jag absolut inte åka hem. Hade mer än gärna stannat kvar där nere. Ge mig bara en dator så skulle jag kunna jobba därifrån en månad utan problem 🙂

Fördelen med att åka tidigt var ju att vi kom hem redan på eftermiddagen vilket i och för sig var bra, vi hann med att plocka upp våra saker innan det var dags att gå och lägga sig för att på tisdagen bege sig tillbaka till jobb och skola.

Gänget samlat innan hemresan

Filmklipp

En kort sammanfattning från veckan på Grankan gjordes någon vecka efteråt, på hemmaplan. Filmade lite i poolen, i havet och på Maspalomas Aqualand.