Konferencier & julvärd

Peter och Kenneth

Trollhättan Energis julvärdar 2019

I höstas fick jag en förfrågan från festgruppen om jag ville vara med och vara konferencier/julvärd tillsammans med Peter Engström. Tanken var att vi skulle få fria tyglar och hålla i trådarna på ”vårt” sätt under företagets julbord den 13 december.

Mycket spånande

Peter och jag hade ett par möten och några walk-and-talks under november där vi tillsammans snackade mycket om hur vi ville bygga upp kvällen för att alla skulle få den där goa känslan som gärna skulle infinna sig under hela julbordet och framåt sen kväll.

Vi visste att vi var tvungna att lösa några saker för att få till den där goa känslan där allt bara flyter på under kvällen. Vi behövde se till att de bilder/film som skulle visas under kvällen kom till sin fulla rätt med bra bild- och ljudkvalitet och detta gäller ju såklart även våra myggor och mikrofoner som vi själva skulle använda.

För att undvika matköer var det även nödvändigt att kolla över flöden som går till de olika matborden för kallrätt, varmrätt och dessert. Vi skulle även se till att de som skulle upp på scen inte blev långrandiga och detta gällde såklart även oss. Kanske inte alltid så lätt men vi visste att det var nödvändigt.

Rekordmånga gäster

Kanske fel att kalla alla våra goa kollegor för gäster men det blev i alla fall rekordmånga som kom på julbordet. Hela 140 personer var anmälda och det skulle bli riktigt kul att få träffa så många sköna människor på en gång!

Välkomna

En fantastisk trevlig och mysig känsla att få hälsa alla välkomna till julbordet. För att sätta en god ton och känsla inför kvällen fick samtliga, om de ville, en goe kram när de kom och var på väg in till en välkomstglögg och pepparkaka. Sedan gillar vi båda att kramas och de flesta ville ha riktigt en go kram. Några gick till och med ut igen för att få en extra kram ☺️ och sedan fanns det några enstaka personer som hellre ville köra en high-five och de var nog liiiite för obekväma för att krama Peter och mig 😁🙈

Nu kör vi!

Nu satt i stort sett alla till bords och vi ville göra en annorlunda och snygg entré.

Peter kom med den briljanta idéen om att vi kunde fundera på varför vi blivit tillfrågade och att vi kunde jämföra oss med andra kända duos. Vi snackar alltså Piff och Puff, Blues Brothers, Albert och Herbert, Berg och Meltzer, Lillstrumpa och Syster Yster med flera.

Vi bestämde oss för att göra ett filmklipp som skulle visas innan vi klev upp på scenen. Istället för att bara gå upp och ställa oss på scenen vi ville ju såklart göra en annorlunda och snygg entré och under eftermiddagen filmade vi i lokalerna där vi skulle vara för att skapa en live-känsla. När filmen slutar kliver vi fram från ”köksväggen” och upp på scenen. En underbar känsla att få kliva upp på scenen i en fullsatt lokal till jubel och applåder, fullt ös! ✌🏻👊🏻😀

Vad som sedan händer under kvällen låter vi stanna i de lokalerna där vi var. Det var i alla fall en suverän kväll där alla verkade ha supertrevligt med massor av god mat och dryck.

Summering av kvällen

Så jäkla nöjd och stolt! 👌🏻❤️

Under kvällen fick vi en hel del positiv respons från våra kollegor vilket var otroligt glädjande och när vi satte oss ned efter vårt uppdrag var slutfört infann sig en riktigt god känsla i kroppen.

Vi hade klarat det! Dessutom kände vi båda att vi gjort det bra, riktigt bra. Vi var båda två grymt stolta och nöjda över hur kvällen utvecklade sig och att vår plan och våra tankar funkade så bra som det gjorde.

Sätter man en bra grundplan och ett bra tänk har man friheten att vara rejält flexibel, spontan och släppa loss en massa energi 😀👌🏻

Peter Engström, du är bara bäst 😍❤️ Tack för att jag fick göra detta ihop med dig. Tillsammans är vi oslagbara! 😉