Wahoo Kickr

Äntligen dags att köpa en ny trainer!

Som jag har längtat och nu är det äntligen dags för en uppdatering. Min gamla trainer, en Kickr Snap, kommer vi att behålla och i den kommer det sitta en mountainbike. Vår Snap funkar kanonbra så den kommer vi att behålla ett bra tag till hoppas jag. Blir toppen att ha två trainrar hemma ifall vi vill cykla samtidigt och det är något som Nelly gärna vill göra.

SCF SWE Cup

Vi cyklar ju lite race också och just nu är både Cici och jag med i Svenska Cykel Förbundets SWE Cup på Zwift. Dessa lopp startar 18:30 och 20:00 varje måndag, varannan vecka startar damer först och veckan efter är det herrarnas tur att vara först ut. 90 minuter mellan starterna innebär att det ibland kan bli lite tajt mellan ett avslutat race och att nästa ska starta. Vi vill ju självklart hinna värma upp innan racet startar då det är fullt ös från start som gäller. Då är det rätt gött att ha två maskiner så den ena kan användas för uppvärmning.

Wahoo Kickr version 5

”Wahoo KICKR V5 (generation fem) är den nyaste värstingtrainern från Wahoo. Med de nya AXIS-fötterna rör sig trainer upp till 5 grader i sidled, vilket gör att inomhuscyklingen känns närmare som att cykla ute på riktigt. Förfinad kraftprecision med +/-1% (istället för +/- 2%) och en ny auto-kalibrering.
Extremt tyst, stark och stabil. Trainern simulerar backar upp till 20% och motstånd upp till 2200watt. Väldigt lätt att komma igång att cykla. En 11-delad kassett för Shimano ingår. Passar i princip alla cyklar från 24 till 29 tum. Kompatibel med andra trepartsappar som Wahoo Fitness, TrainerRoad, Zwift med flera.”
– Ovanstående information från Wahoo:s återförsäljare

10-delat istället för 11-delat

Trainer jag beställde var den senaste versionen av Wahoos Kickr. Den kommer med en 11-delat kassett men efter ett samtal till Henrikssons så monterar de på en 10-delat kassett åt mig, kostnadsfritt 👌🏻 En extra stor tumme till Henrikssons som löste detta åt mig 👍🏻

Jag har en TREK Madone 2.1 som sitter i den trainer just nu och det är en 10-delad kassett på den och den vill jag ju såklart fortsätta att använda.

En av de bästa cykelbutikerna hittar du här 👇🏻
www.henrikssonscykel.se

YOUTUBE

Kolla in klippet på YouTube!

Kolla in de senaste klippen på min YouTube-kanal.