Äntligen Energisnack igen!

Nu var det ett tag sedan och nu är det äntligen dags att göra ett nytt avsnitt av Energisnack!

Detta är Energisnack

I denna programform som vi valt att kalla Energisnack intervjuar jag några av mina kollegor på företaget. Under avsnitten vi hittills spelat in har det varit olika personer från vår ledningsgrupp som medverkat.

Jag brukar kolla av hur läget är med mina ”intervjuoffer” och nu i Coronatider är det ju intressant att få en sammanfattat bild av hur våra kollegor och jobbarkompisar mår. Många av oss sitter hemma och jobbar och bland de som är på plats är många ute och jobbar så det känns gött att få en samlad bild på detta sätt när man numera missar korridorsnacket. Det finns ju såklart andra kommunikationskanaler vi använder oss av för den mer dagliga kommunikationen mellan oss men det är ju trevligt när orden kommer ur en mun och inte bara text på en skärm.

Frågor som brukar tas upp är vad som är aktuellt in bolaget just nu och sedan är det ju alltid kul att höra vad som är på gång ute i våra olika verksamheter där det allt som oftast händer en massa kul, spännande och nyttiga saker för trollhätteborna.

Tyvärr kan jag inte visa upp något från dessa avsnitt då de är för Trollhättan Energis personal.

Uppskattat inslag

Vi ser att det är ganska många visningar för dessa avsnitten, några avdelningar/verksamheter visar Energisnack på sina arbetsplatsträffar vilket gör att det är fler som ser avsnitten än vad statistiken säger. Det verkar vara ett uppskattat inslag och en bra källa till ett sammanfattat läge om vart företaget står och mår.

Programledarrollen

Jag har varit med och haft programledarrollen i fem av de hittills sex inspelade avsnitten, missade tyvärr ett (det femte) då jag inte hade möjlighet att medverka.

Detta är ju en helt ny roll för mig och det finns ju såklart massor att lära sig, vilket är superkul. Jag är ju ens ganska van föreläsare som brukar göra 100-130 föreläsningar (några olika varianter som tur är 😅 ) per år och i den rollen känner jag mig väldigt trygg. Även då jag ibland kör enstaka föreläsningar men det är ju såklart mycket lättare att köra en föreläsning på ”repeat” och efter man kört en föreläsning 4-5 gånger så brukar ju allt bara rulla på.

Manuskort

Detta var en sak som jag pratade med Erik om, många använder ju manuskort i rollen som programledare/konferencier. Jag hade vid tidigare inspelningar använt mig av en lapp som vikt om ett antal gången, denna försökte jag att gömma under tiden jag skulle ställa frågor. Det gjorde att jag ibland tappade bort mig och det flöt inte på så bra i inspelningen som jag hade hoppats då jag fick plocka fram fusklappen titt som tätt.

Efter en dialog med Erik så valde jag att denna gång plocka in mina frågor/funderingar/anteckningar i manuskort och på så sätt kunna ”leka” programledare på riktigt. Detta funkade göörbra och det flöt på mycket bättre vid denna inspelning än vid tidigare inspelningar. Dessutom fick jag tänkta igenom vad jag ville att det skulle stå på varje lapp vilket i sin tur gjorde att jag fick in mer i mitt minne inför själva inspelningen. Detta ska jag absolut fortsätta med.

Att inte svara eller låta

Jösses vad svårt det är att inte svara när de personer man intervjuar pratar. I vanliga fall när man pratar med någon brukar man ju ”utstöta” några ljud som till exempel ”aaah”, ”just de” och ”hmmm” och detta blir inte så bra i detta format. Kanske bara är jag själv som tänker på det men det är, än så länge, lite jobbigt att vara tyst när man är så van att säga något (eller kanske snarare låta) när någon pratar.

Man kan ju såklart nicka eller skaka på huvudet för att visa att man håller med eller att man inte förstår och här har man ju såklart hjälp av ansiktsuttryck och övrigt kroppsspråk också.

Detta är hursomhelst något jag måste jobba vidare med och se till att ta reda på hur andra har löst det och det vore ju kul om man kan få lite tips på hur man ska agera eller tänka.

Magiske Erik

Jag är ju ny i rollen som programledare men har en bra hjälp av Erik Torstensson som har stor erfarenhet som programledare/konferencier. Han hjälper mig att bli bättre för varje gång vi gör detta vilket är fantastiskt kul att utvecklas i något nytt. Stort tack till Erik för att du delar med dig av din kunskap, du är verkligen grym!

YouTube

Kolla in klippet på YouTube!

Kolla in de senaste klippen på min YouTube-kanal.