Halvvättern 2022

Vi missade tyvärr tidsmålet

Jag kroknade redan efter 49 kilometer och insjuknade i Covid-19 dagarna efter!

Förberedelser

Det har känts bra under hela våren fram till samma vecka som racet skulle ske. På torsdagskvällen hade jag och vår andra kapten en kort avstämning. Då sa jag att det fanns en risk att jag inte skulle starta loppet på lördagen då jag helt plötsligt kände mig sliten i kroppen och som att något var på gång.

Allt kändes trots allt ok när vi på lördagen begav oss till Motala och till huset som vi brukar hyra. Timmarna innan start kändes också helt ok, inte 100% pepp men helt ok.

Racet

Vi samlas ca 15 minuter innan start nere på torget i Motala. En del sov i huset och någon i husbil och alla är pigga och glada med en spänd förväntan i blickarna. En viss oro ligger i luften då luften, på morgonen, har börjat att röra sig mer än vad vi hoppats på. Det ser ut att bli rejäl motvind ner till Omberg, vilket tyvärr också visade sig att stämma.

Resan ner till Omberg blir tuffare än vad vi räknat med och många cyklister sliter hårt i vinden, jag är en av dom. Jag sitter i fronten när vi går upp för Omberg, fortsätter tyvärr (jag borde startat rotationen tidigare) att ligga i täten under stora delar av Ombergpassagen vilket tar hårt på mig i motvinden.

Vi närmar oss Ödeshög och jag känner att nu jävlar får jag slita riktigt ont, jag väljer att gå ner på rulle för att vila redan efter 49 kilometer. En position jag stannar på ända tills mätaren når 136 kilometer. Från den 50:e kilometern ser jag till att vara grindvakt och ge mina andra cykelkompisar lite vindskydd när de går ner för att äta eller vila.

Själv är jag, på riktigt, överraskad att jag tagit slut så snabbt och jag är i detta läge omedveten om att jag dagarna senare är på väg att insjukna i Covid-19. Vet inte om det var Covid-19 som påverkade/sänkte mig den här dagen men det känns sannolikt att det var så.

Gänget kämpar på bra framför mig men de blir färre och färre då vinden till Omberg kört slut på några som tvingas att släppa gruppen. Jag fortsätter att ligga kvar som grindvakt och det finns verkligen ingen energi i mig för att gå fram och ta någon förning och på så sätt hjälpa till. Efter 136 kilometer blir jag tvungen att släppa gruppen helt och hamnar i ett mellanland utan cyklister i min närhet. Kämpar mig hem sista 15 kilometrarna på egen hand.

Jag rullar in, helt slut i kroppen, på 4:07:09 enligt min Wahoo Elemnt ROAM och det är cirka två minuter efter ”min grupp”. Det är en helt ok tid men jag hade velat vara med gruppen i mål och även varit med och bidragit mer än vad som gick denna dag. Tiden är som sagt ok men min insats hade jag hoppats mer på.

Gruppen som helhet gjorde en fantastiskt bra insats med de givna förutsättningarna. Så jäkla kul att få cykla med er!

Aktiviteten på Strava

Länken till Strava hittar du här.

Corona dagarna efter

På tisdag-onsdag, veckan efter Halvvättern, började jag känna mig lite knas i kroppen. Du vet sådär att det är något som inte stämmer. Allt kändes ändå rätt ok när vi på fredagen åkte till Isaberg för att cykla mountainbike. Några timmar efter vi kommit dit så började jag känna mig sliten. På lördag morgon skulle vi ut och cykla en sväng och redan efter 2-3 kilometer svettades jag som en gris i ugnen. Började att må sämre och sämre på lördagen och låg mest och svettades i husvagnen.

På söndag skulle allt packas ihop innan hemresan, vilken pärs det var. Efter att husvagnen var uppställd hemma så slängde jag mig i sängen och på kvällen togs ett ”positivt” test, jag hade åkt på Covid-19. Riktigt jobbiga dagar följde och jag är fortfarande rätt sliten när detta inlägg skrivs. Håller tummarna för att jag, och resten av familjen, återhämtar oss snabbt efter den där skiten.

Inget nytt försök, eller…

Inte helt omöjligt men inför 2023 kommer fokus att ligga mer på löpningen och för att förbättra tiden på Göteborgsvarvet. Möjligen kanske det blir så att Cici och jag kör Halvvättern tillsammans igen.

Summering

En liten summering kanske är på sin plats och jag tänker en enkel summering med ett par enkla frågor och svar.

Hade jag kul? – Innan och efter var det kul
Trevlig stämning?  – På topp
Vacker och inspirerande natur? – Fokus på hjulet framför
Cykla igen nästa år? – Njae