Isaberg

Suverän helg på Isaberg mountain resort.

Först var det tänkt att vi skulle fixa en campingplats under denna helg men vi hade lite svårt att få tummen ur och boka en plats 😉 Det funkade rätt bra ändå och vi fick tag i en stuga som var helt suveränt bra, kostade såklart en del mer än vad campingplatsen gjorde men det var det värt denna helg.

Fredagen var bra men på lördag kom det ett par rejäla regnskurar vilket gjorde det bra med värmeskåp och bra torkmöjligheter i stugan. Söndagen började riktigt bra och vi fick cyklat länge. Vid 14-tiden begav vi oss mot Grästorp med stora leenden på läpparna 🙂

Grymma stigar

Ekorrstigen – 1,1 km och 19 hm. Trevlig kort bana för barn och vuxna. Bra att träna lite teknik i kurvorna och en miniserpentin. Bra grusväg att cykla på.

White Duck – 2 km och 36 hm. Mycket trevlig grusstig, perfekt för barn och nybörjare. Lagom med doserade kurvor, backar och pump med mera. Rekommenderas! Nelly älskade denna och så även jag 🙂

Pink Lady – 8,1 km och 133 hm. Riktigt bra stig som jag mer än gärna cyklar igen. Lagom med rötter och lite utmanande terräng. Det var på gränsen för Nelly med denna stig, kanske för mycket rötter eller så behöver hon en större cykel. 9 år och ganska lång och har just nu en TREK Superfly 24″, kanske hade funkat bättre på en liten 27,5″.

Blue Berry – 13,2 km och 309 hm. Riktigt bra stig, denna skulle jag vilja cykla flera gånger om vi åker tillbaka till Isaberg, mycket troligt förresten. Körde den ett varv denna gång i spöregn och det var lite lurigt, se längst ner på denna sida.

310 Altitude – 4 km och 191 hm. Stundtals riktigt brötig och stundtals riktigt najs. Den innehåller två goa backar där pulsen får en chans att gå på max om man vill. Slutar lite konstigt på toppen av skidbacken. Valde att rulla/glida på snedden ner för skidbacken.

Tror även att jag körde XC Trail, en trevlig bana med bra möjlighet att välja väg när det blir lite brötigare.

Hinderbana och vattenhinder

Nelly testade av hinderbanans alla hinder och de flesta klarade hon av galant, något med lite hjälp. Ringarna hängde över vattnet så den fick hon avstå helt.

Dock testades balansgång över vattenhindret. Första försöket var hon nere på knä på nedre repet men lyckades på något sätt att kravla sig upp och komma tillbaka till land igen. Men direkt ville hon ge det ett nytt försök vilket gick mycket bättre.

Missade att fota när hon var nere på knä, den åkte undan för att det var så spännande, ska dock fota nästa gång 😉

Rodelbana x 3

Rodelbanan var ju en riktigt kul aktivitet, kostar en slant men det var det nog värt 😉 Åkte två gånger med Nelly och sedan åkte hon själv en tredje gång. Att hon gillar fart går inte att ta miste på, jag fick åka och bromsa under vårt andraåk!

Banan är 1.000 meter lång och skruvar och svänger sig riktigt trevligt nedför berget.

Snygg hängbro

Vi tre cyklade Pink Lady där det vara ett par fina vyer varav denna hängbro var riktigt fin, direkt efter backen kom en utmanande back så det gäller att få med sig farten över till andra sidan och in i backen.

Det finns en del rötter på Pink Lady vilket inte var det mest optimala för Nelly, kanske en större cykel med större hjul kunde gått bättre men vi hade skitkul ändå.

Årets överlägset skitigaste runda

Visst när jag gav mig ut att detta skulle bli en riktigt sketen runda. Efter första vattenpölen var det bara att glömma att jag skulle kunna hålla mig torr och ren.

Blue Berry cyklades samt en liten sväng nere i parkområdet. Sketet, spöregn, blött i spåret, igenimmade glasögon och kaniga däck. Ingen bra kombo men jäkligt kul. Tvätten efter tog ca 20 minuter, hade hunnit ett halvt varv till istället för att rengöra mig 🤪

Nu är det i alla fall beställt nya däck av Dennis på MC-Service i Grästorp. Kommer bli Maxxis Ikon bak och Maxxis Ardent fram, båda med skinwall.

Rundan hittar du på Strava, https://www.strava.com/activities/2509073166