DV-Dagen

Konferencier på DV-Dagen

Riktigt kul dag med god mat, trevligt tjöt och gött häng med en massa goa jobbarkompisar.

DV-Dagen är dagen på året då hela Dataväxt samlas för att framtidsspana, lyssna på bra föreläsningar och framförallt ha roligt tillsammans. Secket gött gäng vi är, tjohooo för oss! 🎉 

Han går som en karl

Klockan slår 10.00 och i luften ligger det en härlig spänd förväntan när vi startar dagen i lokalerna på Bjertorps slott. Precis innan jag går upp på scenen spelar Johan upp Han går som en karl med Annelie Rydé. Lite oväntat men kul låt val 😉 

Han går som en karl med Annelie Rydé.

På väg upp på scenen möts jag av en rejält varm och inspirerande applåd från alla, grymt härligt och peppande. Stämningen bland Dataväxt-kompisarna är på topp när jag drar igång dagen och kroppen blir alldeles varm av all kärlek som kommer från publik. Jag gillar verkligen att ha den här rollen och att få stå på scenen. Tänk att just jag fick möjligheten att hålla ihop den här dagen, glad och stolt som en tupp.

Förberedelser

Dagarna innan var det såklart en del förberedelser för att ”styra” upp programmet. Tiderna för föreläsningarna och upplägget kring fika/lunch var redan klart när jag klev in i ”fixargruppen”. Mitt jobb var att få till en bra ordning på det som ska sägas, och vad som ska sägas, i samband med presentationerna av de olika föreläsarna.

Utöver föreläsarna var det en del andra saker som skulle presenteras och här vill man ju få till en go känsla och kanske något roligt som sägs/händer.

Dagens föreläsare

Under dagen presenteras fyra olika föreläsare varav de tre första tittar en bit in i framtiden.

Kul och bra var att Severine och Hamish från Trimble kom förbi redan dagen innan. Visste ju om att det skulle bli att snacka engelska innan och efter deras presentation så det var gott att komma igång med engelskasnacket redan dagen innan. Kände mig, lite oväntat ändå, trygg precis innan jag presenterade dom och jag tror att det gick bra. Kändes i alla fall toppen och engelskan flöt på lugnt och fint.

Dessa var våra grymma föreläsare.

Lantmännen

Johan Wågstam, ansvarig för teknisk och digital utveckling och även precisionsodlingsspecialist på Lantmännen. Johan pratade bland annat om Framtidsgården Bjertorp och Smart farming.

Dataväxt

Fredrik Djupmarker, VD på Dataväxt. Fredrik pratade om våra strategier och vårt fokusområde ”Nya användare”.

Trimble

Severine Brisset, Regional sales manager Europe och Hamish Wilkie, Sales director for EMEA countries (Europe, Middle East and Africa) fanns också med oss under dagen. De gav oss en inblick i vad som presenterades under AG Connection-konferensen i Denver i augusti.

IntuAgera

Anders Gustafsson, VD, rådgivare och utbildare hos IntuAgera. Anders pratade om personlig utveckling.

Avslutar på utsatt tid

Dagen rullade på och jag presenterade föreläsare, vi snackar, vi fikar, vi äter lunch och vi firar 100 miljoner. Att hålla tider när man har ett program är för mig superviktigt och det vet vi ju att det är för alla som sitter i publiken och lyssnar. Det är till och med någon föreläsare som avslutar någon minut innan vilket gör att vi får en ”extra lång” fikastund tillsammans. Vi avslutar 16.30, på utsatt tid, och beger oss upp till slottet för dryckesprovning från Qvänum Mat & Malt och senare på kvällen blir det julbord.

Gör det gärna igen

Kan jag tänka mig att göra det igen? Självklart, så jäkla kul det var att få stå på scenen. När man dessutom får så mycket positiv respons från kollegorna så blir man ju peppad på att göra det fler gånger! #liteskryt 😉 

Ett stort tack till Hanna, Lotta och Fredrik som gav mig möjligheten att få leda och hålla ihop DV-Dagen 🥰