Smarta intranät

Smarta Intranät är Sveriges största intranätkonferens.

Intranätet är allt mer det viktigaste verktyget för internt samarbete, informationsspridning och kommunikation. För att lyckas med ditt intranät är det viktigt att ta del av ”best practice” och se hur andra arbetar.

Vi valde därför att åka upp till denna konferens och skapa oss en bra bild av hur andra arbetar, vad andra har gjort för slutsatser, vad det gjort som varit bra och vad som kan göras bättre/annorlunda, bli inspirerade och för att träffa leverantörer.

Bland talarna fanns representater från Falu kommun, Migrationsverket, Collectum, Fastighetsägarna, Malmö stad och White arkitekter.

IT + Kommunikation = SANT

Samtliga talare var rörande överens om att det är viktigt att man ser till att företagens IT-avdelning och kommunikationsavdelning har ett aktivt och gott samarbete. Detta gäller ju såklart under de olika faserna planering, införande och löpande drift.

Det känns såklart extra skönt att IT och kommunikation valde att åka iväg på denna endagarskonferens tillsammans, helt rätt och mycket bra!

Kommunikationskanaler

Intranätet är en av flera kommunikationskanaler för de flesta företag och det är viktigt att veta vad man nyttjar de olika kanalerna till och när man gör det.

Förutom intranät fanns det fler kanaler som det pratades om, till exempel Teams, Yammer, Slack, Facebook Workplace, Facebookgrupper, e-post och så vidare.

Ostrukturerad kommunikation och att inte veta var man ska hitta information kan leda till informationsstress bland medarbetarna. Det är viktigt att gå igenom sina processer och hur och när man ska kommunicera i de olika kanalerna för att säkerställa att medarbetarna vet var de ska hitta information, det ska dessutom vara lätt att söka, helst på ett ställe, i de olika kanalerna.

Tog några bilder med Canon EF 50mm f/1.4 USM under detta korta Stockholmsbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *