Tjena morsning
Nu var det vääääldigt längesedan det kom ett nyhetsbrev. Jag ska inte sitta och skylla ifrån mig men det har varit en massa goa grejer som hänt under sommaren och under höstens uppstart. Inga dåliga grejer alls utan egentligen bara bra saker men jag har valt att prioritera bort nyhetsbrevet och bloggandet. Hoppas däremot att få komma tillbaka till det nu under hösten och vintern så nu kör jag igång med detta brev 😃
Minälv hade i fredags besök av Tony Hammarlund som är digital marknadsförare och podcaster. Så jäkla kul och riktigt bra, mer om detta längre ner.
Här är brevets innehåll:
- Föreläsning med Tony Hammarlund
- Brevöl 1 – ABT 12 från Brouwerij St.Bernardus
- Brevöl 2 – Chimay Dorée (Gold) från Bières de Chimay
Dags att byta ut Evernote? Ja, det blev faktiskt så. Inte startat Evernote sedan i juni och prenumerationen är sedan dess avslutad. Känns riktigt gott att ha gjort bytet. Obsidian är otroligt snabbt om man jämför med Evernote vilket självklart är en stor fördel, bland många andra fördelar. Ska försöka återkomma till Obsidian framöver, både i brevet och som blogginlägg på min webb.
En läs-senare-app behöver alla och jag kan verkligen rekommendera att du testar Readwise Reader. Använd denna länken så får du en extra gratismånad att testa med, den ger dig totalt två (2) kostnadsfria månader.
BTW Missa inte Öltipset som består av två öl denna gång och den roliga historian på längst ner i mejlet!
Massa smakrik glädje,
Kenneth
PS. Gillar du nyhetsbrevet är jag grymt tacksam om du tipsar och delar brevet.
Föreläsning med Tony Hammarlund
Ojojoj secken fredag det blev i förra veckan! 🥳
Dagen startades upp på Minälv tillsammans med min favoritpoddare Tony Hammarlund. Rackarns kul att äntligen ha honom på plats i Trollhättan. Jag visste redan att han är en grym inspiratör i det arbete han gör som poddare och nyhetsbrevsfixare. Och nu även som föreläsare, riktigt grymt jobbat 👌🏼💪🏼
Tre trender som Tony tog upp under föreläsningen och som vi marknadsförare behöver anamma/förhålla oss till:
- Sök, sökresultat och sökbeteenden förändras
- AI byggs in i våra vanliga plattformar och verktyg
- Kreatörer tar täten i sociala medier och innehållsskapande
Ett stort tack till Minälv-gänget som gav mig möjligheten att få ta klivet upp på scenen idag och vara konferencier. Superkul, detta har jag saknat! 😀
Kolla in Tonys webb så hittar du länkar till podden och nyhetsbrevet.
Öltipset
Det har blivit ett gäng goa öl under sommaren och här är två bra exempel på belgare. Ska på ett sätt bli lite skönt med höst och kunna ta sig en fredagsöl med tända ljus, soft musik och en öl, mmmmm.
Brevöl 1 – ABT 12 från Brouwerij St.Bernardus
ABT 12 är en av de mest välkända och respekterade quadrupel-ölen i världen. Dess smakrikedom och balans gör den till en öl som är utmärkt att njuta av långsamt och uppskatta i sällskap eller som avslutning på en måltid. Den är också en öl som kan åldras och utveckla ännu mer komplexitet över tid. En riktig belgisk klassiker från Brouwerij St. Bernardus!
Systembolaget säger – Maltig smak med sötma, inslag av kavring, knäck, kryddor, torkad frukt, nötter och choklad.
Mitt betyg – ABT 12 får 4,0 i betyg av mig på Untappd
Om bryggeriet – Brouwerij St.Bernardus
Brouwerij St. Bernardus är ett belgiskt bryggeri som är känt för att producera en rad utsökta trappistöl. Ursprungligen var bryggeriet en del av Trappistklostret Saint Sixtus i Vleteren, Belgien. Men i början av 1990-talet ändrades statusen för dessa öl, och de fick inte längre märkas som ”Trappist.” Istället kallas de nu för ”St. Bernardus” och bryggs enligt samma traditionella recept som tidigare.
Brouwerij St. Bernardus är särskilt känt för sina kraftfulla och smakrika ales, inklusive St. Bernardus Abt 12, som ofta anses vara en av de bästa belgiska quadrupel-ölen. Deras öl har en rik och komplex smakprofil med toner av torkad frukt, kryddor, karamell och jäst.
Bryggeriet är beläget i byn Watou i West Flanders-regionen i Belgien, och det fortsätter att vara ett resmål för ölentusiaster från hela världen som vill uppleva den belgiska ölkulturen och smaka på de utsökta öl som bryggs här. Brouwerij St. Bernardus är ett utmärkt exempel på det långa arvet av ölbryggning i Belgien och den höga kvalitet som präglar belgiska trappist- och trapplistliknande öl.
Brevöl 2 – Chimay Dorée (Gold) från Bières de Chimay
Chimay Dorée är en lätt och förtjusande trappistöl med en klar gyllenbrun färg och en mild, uppfriskande smakprofil. Den har subtila toner av jäst, kryddor och en antydan av citrus i aromen. Smaken är balanserad med brödiga och maltiga undertoner samt en lätt kryddighet. Ölet har en ren munkänsla med en kort, uppfriskande eftersmak.
Chimay Dorée är en perfekt representation av trappistbryggeriets hantverksskicklighet och har blivit omtyckt av ölentusiaster världen över. Den är lättdrucken och passar utmärkt som en svalkande och lättare trappistöl för olika tillfällen.
Systembolaget säger – Fruktig, kryddig smak med inslag av banan, ljust bröd, citrus och honung.
Mitt betyg – Chimay Dorée (Gold) får 4,5 i betyg av mig på Untappd
Om bryggeriet – Bières de Chimay
Bières de Chimay är ett belgiskt trappistbryggeri som har en lång och stolt tradition av att producera högkvalitativa öl. Det är beläget i byn Chimay i Ardennerna, Belgien, och har varit i drift sedan 1862. Bryggeriet är känt för att vara ett av de sju officiella trappistbryggerierna i världen, vilket innebär att ölen bryggs inom väggarna på ett trappistkloster av munkar.
Bryggeriet erbjuder ett brett utbud av trappistöl i olika stilar, inklusive Chimay Rouge (även känd som Chimay Première), Chimay Blanche (eller Chimay Cinq Cents) och Chimay Bleue (Chimay Grande Réserve). Dessa öl är kända för sin komplexa smakprofil med toner av karamell, frukt och kryddor, och de är mycket uppskattade av ölentusiaster över hela världen.
Intäkterna från försäljningen av Chimays öl används för att stödja det trappistiska klostret Saint-Sixtus i Belgien och dess sociala välgörenhetsprojekt. Bières de Chimay har förblivit en symbol för tradition och hantverksskicklighet inom ölbryggning och fortsätter att producera öl av högsta kvalitet med respekt för sin rika historia.
Kul på slutet
Får bli ett par snabba Göteborgare som bör läsas på Götebörska!
- Vad är det för vatten i vattenpass? – Rakvatten.
- Hörde ni om den skuldsatta dinosaurien? – Levde på krita tydligen.
- Vad händer när lakrisen tar slut i Göteborg? – Då blir de La kris!